Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τα διηγήματα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Κορφιάτικες Ιστορίες"

ImageΤα διηγήματα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη με τίτλο «Κορφιάτικες ιστορίες» εκδόθηκαν από τις «Εκδόσεις Ιδέες» με υποσελίδιο γλωσσάρι των Κερκυραϊκών ιδιωματικών λέξεων, που επιμελήθηκε ο Αριστείδης Κάντας. Με το γλωσσάρι αυτό ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ανατρέχει άμεσα στις ιδιωματικές λέξεις έτσι ώστε να μη διακόπτεται η ροή της ανάγνωσης.

Στις «Κορφιάτικες ιστορίες» περιέχονται δέκα διηγήματα, που αποτελούν δέκα διαμάντια της Ελληνικής λογοτεχνίας και στη νέα έκδοση είναι μια καλή ευκαιρία να τα απολαύσει με αμεσότητα ο κάθε αναγνώστης στη μεγαλοπρέπειά τους.

Στα διηγήματα της συλλογής που είναι γραμμένα με κρυστάλλινο ρεαλισμό, περιγράφεται η ζωή του χωριού στην εκπνοή του δέκατου ένατου αιώνα. Στο «Πίστομα» και στο «Κάιν» παρακολουθούμε την πρωτόγονη αγριάδα των άστατων χαρακτήρων. Στην «Αγάπη παράνομη», στην «Παντρειά της Σταλαχτής» και στο «Ακόμα;» κυριαρχεί το πάθος του έρωτα μέσα στο περίγραμμα των αυστηρών ηθών του χωριού. Στη «Ζωή του χωριού» και στις «Δυο αγάπες» βλέπουμε την καθημερινότητα του χωριού.

Κοινωνική ανάλυση και εσωτερικές συγκρούσεις, γλωσσικός πλούτος, λαογραφία και φυσιολατρία, συμπλέκονται απ’ άκρη σ’ άκρη των δέκα διηγημάτων δημιουργώντας την ανάγλυφη εικόνα ενός κόσμου που αν και είναι τόσο πρόσφατος, μοιάζει αρχέγονος έως και μυθικός.

Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της Ελληνικής λογοτεχνίας και της Κερκυραϊκής λογοτεχνίας.

Για Αγορά Πατήστε ΕΔΩ

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News