Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

4ος ΚόρΙσσος Αγώνας δρόμου στην άμμο του Ίσσου, 27/08/2016

Προσθήκη στο ημερολόγιο Επισκέψεις : 2071

jeventimage

Η ανοικτή πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS με τη συνεργασία του ΣΕΒΑΣ Κέρκυρα "Ο Βίκτωρ" -του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ-του ΕΚΑΟΚ Κέρκυρας "Ο Λαοδάμας" και της ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας, προκηρύσσει και διοργανώνει τον 4ο ΚόρΙσσο Αγώνα στην άμμο, το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016.

 

-Ώρα 17:00 περιήγηση στον Ίσοο με ελεύθερο βάδισμα και ανοικτή συμμετοχή σε όλους

Τρέχουμε και περπατάμε στη Χρυσή Άμμο για το σήμερα και το αύριο του Ίσσου

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

4ου ΚόρΙσσου Αγώνα δρόμου στην άμμο 7 & 21 χλμ

Εισαγωγή-Σκοπός της εκδήλωσης:

Η ανοικτή πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS:

-       στην προσπάθεια της να αναδείξει το πρόβλημα που προκύπτει από ενδεχόμενη εκποίηση της περιοχής του Ίσσου (Νότια Κέρκυρα) από το ΤΑΙΠΕΔ με πρόσχημα της «ανάπτυξη», παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία με εκδηλώσεις , συζητήσεις, ημερίδες. Ο Ίσσος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου οικοσυστήματος της περιοχής Λίμνη Κορισσίων, Χαλικούνας , νησίδες Λαούδια. Χαρακτηρίζεται σαν «περιοχή απείρου κάλους», αρχαιολογικός χώρος με σπάνια προϊστορικά ευρήματα,  και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και όλου του νησιού της Κέρκυρας.

-       Για να δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις των «δρόμων» και του περπατήματος, να αθληθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως είναι το τρέξιμο και το περπάτημα στην «Χρυσή  Άμμο» του Ίσσου! Και…

-       Επειδή ο αθλητισμός και η Φυσική Αγωγή απαιτούν πλήρη σεβασμό, προστασία και αγάπη του φυσικού περιβάλλοντος, γεγονός που αποτελεί και πρωτογενή πρόληψη ενάντια σε κάθε εξάρτηση,…

 Προκηρύσσει τον  «4ο ΚόρΙσσο Αγωνα δρόμου» και καλεί κάθε πολίτη που έχει και περιβαλλοντικές ευαισθησίες να συμμετάσχει σύμφωνα με τους παρακάτω  όρους:

 

1 . ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ-Απόσταση

Ο  αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ίσσου, Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

2. ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Η  εκκίνηση  ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ θα δοθεί στις 16:30 απόγευμα του Σαββάτου 27 Αυγούστου.2016 από την θέση «Κερκίδα» και στις 17:30 για τον δρόμο των 7 χλμ. και την περιπατητική περιήγηση. Ως χρονικό όριο ολοκλήρωσης της ημιμαραθώνιας απόστασης ορίζονται οι τέσσερις(4) ώρες  ενώ για τον αγώνα των 7000μ ορίζεται η μιάμιση (1:30)ώρα

3. κατηγορίες :1.  Άνδρες γεννημένοι από το 1998 και μεγαλύτεροι

                         2. γυναίκες γεννημένες από το 1998 και μεγαλύτερες

(που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες - γεννηθείσες το 1998 και μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες).

                       3. Αγόρια και

                       4. Κορίτσια από 13 εως και 17 ετών γεννημένοι 1999 εως και 2004 με την προϋπόθεση να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα που θα δηλώνει ότι ο/η αθλητής –τρια είναι υγιής και τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στον αγώνα

4. ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Η απόσταση που θα διανύσουν οι δρομείς είναι 7.000 μέτρα ή 21.000 μέτρα(τρεις φορές τον κύκλο των 7000μ)

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετέχουν Άνδρες και Γυναίκες μέλη αθλητικών σωματείων ή ανεξάρτητοι δρομείς(μη εγγεγραμμένοι σε  Σωματεία). 

5.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

5.1 Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με mail (perrosn@otenet.gr και στο perrosnikolaos@gmail.com) ή με φαξ (2661043040) το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 (για οργανωτικούς λόγους) και ώρα 14.00 το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής - Υπεύθυνη Δήλωση (πιστοποίηση υγείας), όπου θα δηλώνουν ότι είναι υγιείς και αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης (επισυνάπτεται), και είναι και αναρτημένο στο www κorissos.gr). Θα υπάρξει η δυνατότητα  ,για όσους δεν προφθάσουν τις προαναφερόμενες προθεσμίες, δηλώσεων συμμετοχής αρκεί να παρουσιαστούν έγκαιρα στον τόπο της εκκίνησης την ημέρα του αγώνα. Όσοι προτιμήσουν την ηλεκτρονική ,αποστολή (e-mail), θα πρέπει την ημέρα του αγώνα και μια ώρα πριν να την  υπογράψουν χειρόγραφα. Υπάρχει και η δυνατότητα να παραδοθεί σε φάκελο στο κατάστημα  Γιώργου Ψάϊλα (Γ Θεοτόκη 6) ή στο περίπτερο του Τάσου Καποδίστρια (Ιωάννου Θεοτόκη-στην γωνία του Ιονίου Πανεπιστημίου) έως Τρίτη 23/8/2016 ώρα 14.00 με την ένδειξη «για τον 4ο ΚόρΙσσο αγώνα Άμμου»

Σημείωση: σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την κ. Περρο Νίκο στό τηλέφωνο 6932660482

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλα  τα  στοιχεία   που αναφέρονται στη συνημμένη υπεύθυνη δήλωση- συμμετοχής θα  πρέπει  να  είναι  πλήρως συμπληρωμένα.

5.2 Οι αθλητές Σωματείων μπορούν να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο της αθλητικής τους ταυτότητας θεωρημένη ιατρικά έως και πριν 6 μήνες από την ημερομηνία του αγώνα

5.3 Η συμμετοχή και στον αγώνα δρόμου και στον περίπατο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

6. Η εκκίνηση θα γίνει από την θέση «Κερκίδα» στην παραλία του του Ίσσου  και ο τερματισμός στο ίδιο σημείο μπροστά από την κερκίδα του Beach handball. Η διαδρομή ξεκινά νότια κατεύθυνση προς Αγιο Γεώργιο παραλιακά, περνάμε το JET SKI και συνεχίζουμε έως το χωματόδρομο παράπλευρα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ. Μπαίνουμε στο χωματόδρομο αλλάζοντας κατεύθυνση έχοντας αριστερά μας τους πρώτους αμμόλοφους με τους κέδρους  και κατευθυνόμαστε προς το «παρκινγκ». Συνεχίζουμε  ανηφορικά στην άμμο μέχρι του σημείου που θα έχουμε την θάλασσα αριστερά πάνω σε λόφο. Στα 2200 μ στροφή προς την «έρημο». Στα 3.100μ ξεκινά η διαδρομή στο κεδροδάσος. Στα 4.000 μ βγαίνουμε από το κεδροδάσος και κατευθυνόμαστε προς την θάλασσα την οποία την έχουμε στα δεξιά μας. Τρέχουμε παραλιακά κι αφού περάσουμε την οργανωμένη πλαζ φτάνουμε στο χώρο του τερματισμού μπροστά από την «ΚΕΡΚΙΔΑ»

Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλικής έννοιας, συνολικής απόστασης 7.000m. και θετική υψομετρική εως 12μ. Επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα διαδρομής. Οι συμμετέχοντες στον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ (21ΧΛΜ) θα διανύσουν την αναφερόμενη διαδρομή 3 φορές.

7.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η τροφοδοσία των δρομέων με νερό στη διαδρομή θα πραγματοποιείται από έναν σταθμό στα 3.450 μ μόλις συναντήσουμε την θάλασσα.. Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης αθλητών θα υπάρχει και στην Αφετηρία – Τερματισμό του αγώνα. Οι δρομείς που θα προμηθευτούν νερό από τον σταθμό, σεβόμενοι το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, είναι υποχρεωμένοι: ή να απαλλαγούν από το μπουκάλι σε διάστημα 40 μ από τον σταθμό σε χώρους που έχει προβλεφθεί, ή να το έχουν έως τον τερματισμό.                  

8. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η επιτροπή αγώνα και θα πραγματοποιηθεί με χρονόμετρα χειρός. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο  www. Korissos.gr στην ενότητα «4ος ΚόρΙσσος» σελίδα «Αποτελέσματα»

 

9. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να φροντίσουν για  τα ρούχα τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα και προτρέπονται να μην έχουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή. 

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων(αξίας ή όχι).

10. ΕΠΑΘΛΑ

Στους  τρεις  πρώτους  νικητές – νικήτριες  του 3ου ΚόρΙσσου Δρόμου στην άμμο θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα ανά κατηγορία :

Στους  πρώτους - πρώτες                        Κύπελλο – Μετάλλιο    επίχρυσο.

Στους  δεύτερους - δεύτερες       Μετάλλιο    επάργυρο

Στους  τρίτους - τρίτες                              Μετάλλιο    χάλκινο

 

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής, συλλεκτικό, ειδική έκδοση για τον αγώνα.

 

11.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 Όλοι  οι  συμμετέχοντες πρέπει  1  ώρα  πριν  από  την έναρξη της διοργάνωσης (15:00) να παραβρίσκονται στον χώρο της γραμματείας-παραλαβή αριθμών- (κερκίδα beach handball στην παραλία)

Σημείωση: Οι υπεύθυνοι της Γραμματείας του αγώνα έχουν δικαίωμα να  ελέγχουν τις δηλώσεις συμμετοχής των αγωνιζομένων όσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία (κύρια ημερομηνία γεννήσεως) και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα αθλητή την συμμετοχή αν δεν προσκομίσει την δήλωση συμμετοχής με την ιατρική βεβαίωση ή εφόσον αυτή δεν υπάρχει  ,την υποχρεωτική  επισυναπτόμενη δήλωση ότι αγωνίζεται με δική του-της  ευθύνη  κι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του είδους του αγώνα.

Οι αθλητές – τριες πρέπει να φορούν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο και στην διαδρομή (σημεία ελέγχου) και στον τερματισμό (κύρια στο στήθος).

- Οι  αριθμοί των συμμετεχόντων θα παραληφθούν την προηγουμένη ημέρα του αγώνα Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 από τα γραφεία του Λαοδάμα ( ΣΠ.Κοντομάρη 11- πλατεία Ψυχιατρείου 2661024241) ή, μία ώρα πριν την ώρα έναρξης, από τη Γραμματεία που θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού του αγώνα.

-Λόγος ακύρωσης του αθλητή-τριας θα είναι το γεγονός να ρυπάνει το περιβάλλον (χώρος απορριμμάτων μόνο ο σταθμός και ο τερματισμός)

12. ‘Ότι δεν  προβλέπεται  από  την  Προκήρυξη  θα  ρυθμίζεται  από  την Επιτροπή αγώνα (Γιώργος Ψάϊλας- Αραβαντινός Γιάννης- Κάντας Δημήτρης- Πέρρος Νίκος- Σκορδίλης Παύλος)    

13. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από γιατρούς εθελοντές. Επιπλέον η Πρωτοβουλία αγώνα ΙσSOS, σε συνεργασία με τηνΕλληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων της διαδρομής, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών με την παρουσία στη διαδρομή Εθελοντών – Διασωστών, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

14. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής (κεδροδάσος, επίγειες ρίζες δένδρων και θάμνων)και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θα υπάρχει μέριμνα για την διέλευση των δρομέων μπροστά από την πλαζ, έτσι ώστε να μην εμποδίζονται από λουόμενους, καθώς επίσης και στα σημεία ελέγχου.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες της ΕΟΔ που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

 

15.   Βαδιστική περιήγηση στον Ίσσο

            Επίσης για τους λάτρεις της περιοχής θα διεξαχθεί βαδιστική περιηγητική διαδρομή, χωρίς δηλώσεις συμμετοχών με την συνοδεία επιστημόνων προκειμένου να γνωρίσουν τον Ίσσο, να απολαύσουν το τοπίο ασκούμενοι παράλληλα στο περπάτημα και να ενθαρρύνουν τους δρομείς του αγώνα. Ο μόνος περιορισμός αφορά τους ανήλικους που θα πρέπει να συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Συνημμένα:      

- Αίτηση συμμετοχής -Υπεύθυνη δήλωση - πιστοποίηση υγείας δρομέων   αποστολή στο perrosnikolaos@gmail.com

Σε κάθε περίπτωση  οι φίλοι αθλητές κα αθλήτριες  παρακαλούνται να βρίσκονται σε τακτική επαφή με την ιστοσελίδα της διοργάνωσηςwww.korissos.gr   προκειμένου να ενημερώνονται επί των νεοτέρων ανακοινώσεων της οργανωτικής επιτροπής.

Πίσω

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 24.04.24
  2. Ζητείται barista 24.04.24
  3. Ζητείται καμαριέρα/καθαρίστρια στην Κάτω Κορακιάνα 24.04.24
  4. Ζητείται προσωπικό από την κρεπερί Tram Cafe 24.04.24
  5. Πωλείται επαγγελματικός εξοπλισμός 24.04.24
  6. Ενοικιάζεται/πωλείται κτίριο στου Σγόμπου 24.04.24
  7. Ζητείται υπάλληλος από το κατάστημα Profi 24.04.24
  8. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 24.04.24
  9. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 24.04.24
  10. Ζητούνται οδηγοί από επιχείρηση στο εμπόριο τροφίμων 24.04.24
  11. Ζητείται βοηθός κουζίνας/λάντζα από εστιατόριο σνακ μπαρ στο κέντρο 24.04.24
  12. Ζητείται προσωπικό από τα Dust+Cream 24.04.24
  13. Ζητείται νέος/α από καφέ μπαρ στο κέντρο 24.04.24
  14. Ζητούνται πωλητές/ταμίες από τα Duty Free Shops στο Λιμάνι 24.04.24
  15. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου από εμπορική εταιρεία 24.04.24
  16. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 24.04.24
  17. Ζητείται Junior IT Administrator από το Κέντρο Διοικητικής Λογιστικής - Γ. Φωτεινάτος 24.04.24
  18. Ζητούνται ταμίες από super market 24.04.24
  19. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 24.04.24
  20. Ζητείται προσωπικό από το Greek Harmony store στην παλαιά πόλη 24.04.24
  21. Ζητείται πωλήτρια/ης από mini market/ τουριστικό στη βόρεια Κέρκυρα 24.04.24
  22. Ζητείται Α μάγειρας από τα Ella Resorts 24.04.24
  23. Ζητείται καμαριέρα και μάγειρας από το Hotel Elena 24.04.24
  24. Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe 24.04.24
  25. Ζητούνται πωλητές/τριες για mini markets 23.04.24
  26. Ζητείται σερβιτόρος/α από εστιατόριο στη Γλυφάδα 23.04.24
  27. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 23.04.24
  28. Ζητείται προσωπικό από ενοικιάσεις αυτοκινήτων 23.04.24
  29. Ζητείται πωλητής/τρια από την Admiral 23.04.24
  30. Ζητούνται οδηγοί από τη Μοτοδυναμική για τον κλάδο της Sixt 23.04.24

Corfuland News