Τι παίζει Σήμερα

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Eίστε από τους ανθρώπους που αγαπάτε τη γυμναστική σε εξωτερικούς χώρους για να έρχεστε σε επαφή με τη φύση, για να αναπνέετε καθαρό αέρα και να αλλάζει παραστάσεις το βλέμμα σας; Ιδανικό σπορ για εσάς είναι η ποδηλασία, ένα ήρεμο σπορ το οποίο απαιτεί μόνο ένα ποδήλατο, κράνος, κολάν, Mb3 player και λίγο από το χρόνο σας. Η Ποδηλασία είναι μία δραστηριότητα η οποία συνδυάζει αεροβική άσκηση και άσκηση αντοχής.

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Μια βόλτα μιας ώρας με το ποδήλατο την ημέρα, είναι αρκετή για να δείτε το σώμα σας να αλλάζει, να χάνετε βάρος, να τονώνονται και να ενδυναμώνουν οι μυς, να βελτιώνεται το καρδιαγγειακό σύστημα, να αυξάνονται σταδιακά οι αντοχές σας, να γραμμώνετε αλλά και να αποβάλετε το στρες από την καθημερινότητά σας. Μελέτες έχουν δείξει ό,τι όσοι κάνουν ποδήλατο μέτριας έως υψηλής έντασης τρεις φορές την εβδομάδα επί τουλάχιστον μισή ώρα, έχουν μειωμένη πίεση του αίματος και LDL χοληστερόλη.

Το νησί της Κέρκυρας μπορεί να μη διαθέτει πλέον ποδηλατόδρομους, αλλά αυτό δε θα αποτελέσει ανασταλκτικό παράγοντα για εσάς, αφού σίγουρα μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά όμορφα και ασφαλή σημεία, στα οποία μπορείτε να ποδηλατήσετε, ανάλογα με τα γούστα σας. Αν αγαπάτε το δάσος, τη θάλασσα ή τις λίμνες σας έχουμε μερικές αξιολάτρευτες διαδρομές όπου θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για μία συναρπαστική βόλτα. Δεν έχετε από το να βγάλετε από τις αποθήκες το ποδήλατο ή να προβείτε σε μία αγορά νέου ή μεταχειρισμένου οχήματος και να βγείτε στους δρόμους της Κέρκυρας. Η ποδηλασία είναι αγαπημένη των παιδιών, συνεπώς αν είστε γονείς δεν έχετε από το να οργανωθείτε οικογενειακώς.

1. Μον Ρεπό-Ανάληψη-Kανόνι

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Μια ήσυχη βόλτα μέσα στο πράσινο, στον βασιλικό κήπο Μον Ρεπό, μακρυά από τη βουή της πόλης και τα αμάξια, μπορεί να είναι η αρχή για μία πρώτη επαφή με την ποδηλασία. Στη συνέχεια μπορείτε να βγείτε στο δρόμο έξω απο το Μον Ρεπό, στην Παλαιόπολη και αριστερά να ανεβείτε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ανάληψη.

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Μετά κατεβαίνοντας ξανά μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο για το Κανόνι με προορισμό το Ποντικονήσι απολαμβάνοντας την όμορφη θέα στη θάλασσα, το εμβληματικό Ποντικονήσι και την Παναγία Βλαχερνών. Επιστροφή στο Μον Ρεπό από έναν κυκλικό δρόμο κάνοντας έτσι το γύρο του Κανονιού.

2. Μαρίνα Γουβιών

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Η μαρίνα στα Γουβιά πληρεί προδιαγραφές για μία ήσυχη και ξεκούραστη βόλτα καθώς είναι επίπεδο. Το τοπίο είναι όμορφο με θέα στα σκάφη. Τη βόλτα αυτή μπορείτε να κάνετε 2-3 φορές αν δεν έχετε ήδη κουραστεί. Η Μαρίνα Γουβιών απέχει περίπου 6χλμ από την πόλης της Κέρκυρας στα Βορειοανατολικά. Περισσότερα για τη Μαρίνα Γουβιών μπορείτε να διαβάσετε Εδώ

3. Kομμένο

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Στο Κομμένο της Κέρκυρας, μπορείτε να κάνετε έναν όμορφο γύρο, αρχικά δίπλα στη θάλασσα αγναντεύοντας το όμορφο εκκλησάκι της Υπαπαντής, σε επίπεδο δρόμο και μετά θα συναντήσετε μια ανηφόρα μικρής διάρκειας, η οποία όμως δε θα σας αποτρέψει γιατί η θέα που θα αντικρίσετε από ψήλα, είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει. Συνεχίζεται να ανηφορίζεται έως ότου φτάσετε στο γνωστό εστιατόριο Απόβραδο και μετά ακολουθώντας το δρόμο θα βγείτε στον κεντρικό. Παίρνοντας το δρόμο αριστερά θα φτάσετε ξανά στο σημείο όπου ξεκίνησε η βόλτα σας. Διαφορετικά μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας από δεξιά με προορισμό την όμορφη παραλιακή του Ύψου. Το Κομμένο απέχει περίπου 10χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και στα βορειοανατολικά

4. Λίμνη Αντινιώτη

4 διαδρομές για βόλτα με ποδήλατο στην Κέρκυρα που θα λατρέψετε σίγουρα

Η Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Κέρκυρα, με εξαιρετικά ευαίσθητο αλλά και πολυποίκιλο οικοσύστημα. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στο δήμο Θιναλίων, μετά την παραλία του Αλμυρού και του Άγιου Σπυρίδωνα. Η φύση στη λίμνη Αντινιώτη είναι πολύ όμορφη και αξίζει για μία βόλτα με το ποδήλατό σας. Αν δε μένετε κοντά, μπορείτε να μεταφέρετε τα ποδήλατά σας έως εκεί για μία Κυριακάτικη βόλτα στο βορρά της Κέρκυρας.

Επιμέλεια άρθου: Φαϊτά Ελίνα

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News